Plaćate samo kada sakupite vaše vozilo ...  Kanarski otoci od €6...Spain od € 7 ...  Portugal od € 8 ...  Italija od € 9 ...  UK od € 10 ...  Grčka od € 11 ...  Južna Afrika od € 11 ...  Cipar od € 13 ...  UAE od € 13 ...  Nizozemska od € 15 ...  Njemačka od € 17 ...  Turska od € 18 ...  Francuska od € 23 ...  Švicarska od 23 € ...  SAD od 30 € ...  Australija od 32 €

najam automobila 121 otkazati vaš najam automobila rezervacije

 

najam automobila Blackbush zračna luka

najam automobila Blackbush zračna luka

najam automobila Blackbush zračna luka. U slučaju da ste vlasnik zrakoplovnog broda ili leteći okupljanje, naši troškovi dolaska i kartice za zaustavljanje su izuzetno usmjereni, a uredi u Blackbushe su nebeski. 

Blackbushe terminal zrakoplova prvi put je radio 1941. U početku se zvala RAF Hartfordbridge, temelji se na zoni poznatoj kao Hartfordbridge jastučići. Slijedeći standardnu ​​liniju zrakoplovnih snaga, sastojao se od tri pješačke staze za sve klime, opremljene za uzimanje najvećeg zrakoplova koji je letio u to vrijeme. Izvanredna je bila blizina A30 koja je izdvojila južni perimetar terena i izazvala sigurnosne izazove u prvim godinama. 

Dana 11.  kolovoza 1942.  godine, glavna eskadrila započela je životni aranžman, Aero zrakoplovna eskadrila iz Farnborougha. Sustav za slijetanje još je uvijek u razvoju, međutim, staze su korištene za testiranje Horsa i Hotspur laganih zrakoplova. Prije godinu dana završena je izgradnja, s tri piste, jedanaest skloništa i prostranim kampovima. A30 je bio zatvoren za pokret, a auti su upravljani putevima pomoću Minleyja. 

najam automobila Blackbush zračna luka

Tijekom 1943.  godine, nekoliko se eskadrila preselilo s Tomahawkom, Spitfiresom, Venturasom, Mustangima koji su svi posjetili slijetanje. Isto tako, slijetanje se pretvorilo u preokupaciju za Bomberovu naplatu, tako su Halifax, Lancaster, Fortress i Boston zrakoplov bili redoviti vidici. Do 1944.  na terenu je bilo više od 3.000 pilota. 

RAF Hartfordbridge je dodatno bio dom još jednog okvira poznatog pod nazivom "FIDO" (radovi za istraživanje i disperziranje magle) koje je izradila Airforce Construction Unit. Tokovi su bili postavljeni na dvije staze na pistu 26 i hranjeni gorivom. Lijevci su imali male praznine, a ako je traka za slijetanje bila prekrivena maglom, gorivo je bilo dodirnuto. Čuo se da će se nebesa ustati i raspršiti. 

Na osamnaestom studenom 1944.  slijetanje je preimenovano u RAF Blackbushe, zbog poremećaja na usporedivoj zoni u Norfolku. Petnaestog studenog 1946.  godine, RAF se preselio, a zračni terminal prebačen je u Ministarstvo civilnog zrakoplovstva, postajući zračna luka Blackbushe. A30 je oživjelo kretanju. 

najam automobila Blackbush zračna luka

Glavni let leta za vojne osobe bio je u potpunosti u rujnu 1945., dosljedna administracija danskog saveza u Kopenhagenu i Stockholmu, koristeći Fortress i Focke-Wulf Condors. 

Primarni zračni fiasco koji je pogodio Blackbushe 5.  listopada 1945. Četoslovački osloboditelj kluba srušio se s repatriranim češkim redovnicima, zbog pristupa Pragu. Nekoliko sekundi nakon uklanjanja, leteći stroj se razbio, ubivši 23 na opterećenje. 

Tijekom sljedećih nekoliko godina, prijevoznici, primjerice, Britanija, Westminster Airways, Airwork i Silver City su se preselili u radne Lancastere (putnika koji su transportirali Lancaster Bombers), DC-3 i Bristol Freighters. Razvoj do 1950.  godine svake se godine popeo na 11.000, s 16.000 putnika. 

najam automobila Blackbush zračna luka

1950-ih je pomogao razvoju, izvođači zrakoplovnih tvrtki započeli su planiranu potporu kanalskih otoka, a Eagle Airways vozio je nekoliko tečajeva za Europu na DC-3 i Viking prijevoznicima. Britavia i Airwork dodatno su stekli Hermesov prijevoznik, koji su letjeli u Afriku i Australiju. Blackbushe se pretvorio u snažan zračni terminal za preusmjeravanje za London Heathrow, i kao dom za zračni brod koji prolazi kroz Farnborough Airshow. Uredi se uvijek ažuriraju s novim strukturama, povećanjima sletnih staza i novim navigacijskim vodilicama i rasvjetom. 

Do 1955.  zrakoplovni terminal radio je s 36.000 kretanja svake godine. Američka mornarica također postavlja bazu kao sjedište dopisa. To je donijelo novu letjelicu, na primjer, Beech Expediters, Dakotas, DC-7 i Super Constellations. Krajem 1950-ih, BOACpropelih zadataka zrakoplova Comet. Različiti administratori, na primjer, Pan-Am, SASBEA i drugi često su koristili Blackbushe kao preusmjeravanje iz Heathrowa. Nažalost, s nedavno proizvedenim zračnim terminalom u Gatwicku, najam na Blackbusheu nije bio u potpunosti aktualan, a ti su administratori bili prisiljeni početi koristiti Gatwick. 

Zaključak i REBIRTH

Godine 1960.  Zračna luka Blackbushe ugasila se, a veći dio temelja, aparata i pribora bio je istovaren. Dijelovi pista su bili otkriveni. Zračni terminal ostao je zatvoren do 6.  listopada 1962.  kada je formalno oživljen kao opće leteći prostor. 

trkaći

Blackbushe ima kritično provjerljivo mjesto u povijesti britanske Drag Racing. Bila je to prizor nevjerojatnih Dragfestova, koji je doveo mnoga renomirana američka imena poput Garlita, Ive i Nancya, te tjerala tako velik broj Britanaca da napuste i grade svoje vlastite strojeve. Primljena je kao opća scena za maloljetnike NDRC 1970.  godine i često su ih koristili sve do 1984.  godine kada je mjesto prodano za napredovanje. 

PICNIC NA BLACKBUSHEU 1978

Harvey Goldsmith postavio je jednu od svojih najvećih ikad prilika, s više od 200.000 ljudi koji su svi nastupali s Bobom Dylanom, Ericom Claptonom i Bandom, Joanom Armatradingom, Graham Parkerom i The Rumor, Lake i Fusion. Cijeli zapis tog dana dostupan je ovdje. 

Od 1985.  do 2015.  godine zrakoplovni terminal bio je posjedovan britanskim automobilskim aukcijama, koji su obnovili zgradu terminala i zamijenili vrhunac 1992.  godine. 

najam automobila Blackbush zračna luka

U 2008.  godini, nedavno uokvireni Blink vozili su svoju europsku naknadu od Blackbushea do više od 600 ciljeva koristeći armadu Cessna Citation Mustangovog letećeg stroja. To su trenutno uobičajeni vid pri Blackbusheu. 

2015.  terminal za zrakoplove prodan je skupu financijskih stručnjaka koje je vozio Sir Peter Ogden. Ovi špekulanti imaju entuzijazam za let, nakon što je uspostavio Blink u 2008. U dogovoru su isključeni izbočenja na sjevernoj strani, tako Blackbushe trenutno nema skloništa dostupnih grupi leta. 

Novi vlasnici namjeravaju staviti resurse u popravke zračnog terminala i nositi urede u 21.  stoljeće, uključujući izgradnju novih skloništa za zamjenu izgubljenog prostora na sjevernoj strani. Pročitajte više o svojim planovima ovdje. 

Više informacija

Automobil Bergamo

usporediti najam automobila Brisbane Airport
Iznajmljivanje automobila Lugano Airport
najam automobila za najam Québec Grad Jean Lesage Zračna luka
Kartaigara Iznajmljivanje automobila Luton Zračna luka
usporediti najam automobila Newark Liberty Airport
jeftini najam automobila Gran Canaria zračne luke
usporedite najam automobila Darwin Airport
usporediti najam automobila Perth Airport
Iznajmljivanje automobila Berlin Zračna luka Schoenefeld
Iznajmljivanje auta Australija
Najam automobila Ostend zračna luka
usporediti najam automobila Miami Airport
Iznajmljivanje auta Angelholm Airport
Auto Draft
usporedba najam automobila
usporedite najam automobila Orlando Airport
Najam automobila Charles De Gaulle Zračna luka
Najam automobila Cologne Airport
cartrawler Najam automobila Malta
proračun najam automobila Winnipeg Airport

Avis, Alamo, proračun, Europcar, Green Motion, Hertz, Sixt, Thrifty, Enterprise, carhire121, najam automobila 121, cartrawler, usporedite jeftini najam automobila najam zračne luke